Na twee literatuurloze weken zaten er gisteren weer twee literaire onderwerpen in het cultuurprogramma Mondo. Bart Chabot had voorgesteld om met de Mondo Boekenclub deze maand Angst en Walging in Las Vegas oftewel, Fear and Loathing van Hunter S. Thompson te lezen. De leesclub op Facebook leefde echter totaal niet, dus nam Chabot naast een willekeurige lezeres ook een van zijn zonen mee om te praten over het boek.

Hoogtepunt van de uitzending was het gesprek met Esther Gerritsen, van wie onlangs de roman De terugkeer uitkwam. Daarna mocht Nina de la Parra de uitzending weer schreeuwend afsluiten terwijl er iemand door haar heen stond te toeteren.

Het programma kwam voor het eerst sinds september weer boven de 200.000 kijkers als je de getallen van de vooravond (177.000) optelt bij de cijfers van de late zondagavond (43.000). Arnon Grunberg haalde met zijn programma Europeaan in New York 337.000 kijkers.

Je kunt de uitzending hier nazien.