Vandaag ligt de nieuwe roman, Mijn lieve gunsteling getiteld, van Marieke Lucas Rijneveld in de boekwinkel; een roman die onverwachts werd aangekondigd.

De eerste recensie is ook al binnen. Recensent Jeroen Maris van het Vlaamse weekblad Humo is positief over de roman, hij deelt maar liefst ****1/2 ster uit.

Maris schrijft:

Net als in De avond is ongemak bespaart Rijneveld daarbij niet op afgrijselijkheid. Sommige scènes doen pijn, echt pijn, en zonder iets weg te geven: ik hoef nooit meer wat te horen over het penisbotje van een otter.

En eindigt met de volgende alinea:

Na twee romans weten we: in het hoofd van Marieke Lucas Rijneveld woedt een nooit ophoudend macaber feest. Er schuiven ruwe mensen door de balzaal, die geen gedistingeerde colbertjes en fijnzinnige japonnen dragen, maar schorten en kielen en lieslaarzen. Door met elkaar te dansen, verwoesten ze elkaar. Het is geen fijn feestje, neen. Maar je wilt op de guestlist staan, want anders mis je grootse, gróótse literatuur.

Out now! 💚🦌🐮💚 Hij is er!! Zo ontzettend blij met mijn nieuwe boek, mijn tweede kalfje. En meteen een prachtrecensie in…

Geplaatst door Marieke Lucas Rijneveld op Woensdag 4 november 2020