Van Oorschot heeft al jarenlang de traditie om in het najaar een mooie dundrukuitgave te verzorgen van een dode of bijna dode schrijver. In het voorjaar verschijnt nu een extra uitgave: Biesheuvel in dundruk. Titel: Schip in dok.

De nieuwe ‘gedundrukt’ verschijnt traditiegetrouw in het najaar, maar voor J.M.A. Biesheuvel maken we graag een tussentijdse speciale eredundruk. Met Schip in dok brengt Van Oorschot samen met Biesheuvels lezers een eerbetoon aan hem en zijn werk.
Zijn rijke en grote oeuvre spreekt tot de verbeelding van velen. Het zit vol korte verhalen en novellen over de wereldzeeën, bijzondere eenlingen, reizen, zijn jeugd en het gekkenhuis, en bevat een uitzonderlijke dosis absurde logica. Met zijn vele bundels, zoals In de bovenkooi en Reis door mijn kamer, heeft Biesheuvel laten zien wat zijn verbeeldingskracht en fantasie vermag. Het maakte hem tot een zeer geliefde verhalenverteller, zo niet de beste van Nederland, die met zijn stilistische rijkdom garant stond voor klassieke titels als ‘Brommer op zee’, ‘De angstkunstenaar’ en ‘Een dag uit het leven van David Windvaantje’.
Biesheuvel had naar eigen zeggen de gewaarwording te zijn ‘verdwenen’, in zijn driedelige Verzameld werk, dat in 2008 verscheen. Nu halen we hem andermaal boven, met Schip in dok, waarin we samen met zijn lezers zijn evergreens én verrassende keuzes bijeenbrengen.

In de voorjaarscatalogus van Brooklyn wordt ook een bundel verhalen van Biesheuvel aangekondigd, maar deze keer nieuwe verhalen. Verhalen die bij de ontruiming van Sunny Home zijn gevonden. De bundel wordt aangevuld met verhalen die eerder in tijdschriften zijn gepubliceerd, maar nog niet in boekvorm zijn uitgekomen. De titel van deze bundel is: Vroeger schreef ik, nu leef ik.