Over ruim twee weken ligt de nieuwe roman, Ik ben er niet getiteld, van Lize Spit in de boekhandel. Dat nieuws maakte Spit vanmorgen bekend op haar social media.

De uitgeverij van Lize Spit noemt het boek ‘De Moeilijke Tweede’; Spit brak een aantal jaren geleden door met haar debuutroman Het smelt. De roman werd niet alleen verkoopsucces, maar deed het internationaal ook goed. Op de website van haar uitgever staat over de nieuwe roman:

Ik ben er niet volgt het verhaal van de Brusselse Leo die al tien jaar samen is met haar vriend Simon. Verbonden door een moeizame jeugd, heeft het koppel weinig anders nodig dan elkaar. Tot alles kantelt: Simon komt midden in de nacht thuis en lijkt vanaf dat moment iemand anders. Langzaam valt Leo’s minutieus opgebouwde bestaan uiteen, tot het punt waarop het gevaarlijk wordt.

In oktober lanceerde Marieke Lucas Rijneveld een tweede roman op dezelfde wijze. Ook dit boek werd niet eerder aangekondigd in de najaarsbrochure van de uitgeverij, maar het nieuws werd kort voor de publicatiedatum via sociale media verspreid.