Op haar Facebook-pagina deelt Lize Spit vandaag een overzicht van de eerste (gemengde) recensies over haar nieuwe roman Ik ben er niet. Zo ook de twee sterren-recensie uit De Standaard. De Vlaamse krant schrijft onder andere: ‘Liefhebbers van écht ambitieuze literatuur zullen opnieuw op hun honger blijven.’

Weekend, mét recensies voor 'Ik ben er niet'! De meningen lijken érg verdeeld. Ik begin met de mooie en eindig met de…

Geplaatst door Lize Spit op Zaterdag 12 december 2020

Lezers, maar ook collega-schrijvers als Joost Vandecasteele, Octavie Wolters, Jeroen Olyslaegers en Diane Broeckhoven, steken Spit vervolgens een hart onder de riem.

Joost Vandecasteele
Als officieel lid van te weinig sterrenbende is dit mijn advies: luid en hard vloeken. Want niks van aantrekken is onmogelijk. En alles steken op zijn voornaam.

Octavie Wolters
Een boek met zo’n strakke compositie als Het smelt kan nooit verweten worden dat het geen literaire ambitie heeft. En nu hup, neus omhoog en door. Er zijn zat mooie woorden om je aan te laven, me dunkt

Jeroen Olyslaegers
Verdeeldheid van meningen is prima, eerlijkheid ook. Maar zelfs eerlijkheid gebiedt niet dat ge die verdeeldheid moét delen. Snapt ge het?

Diane Broeckhoven
Drie dagen na het verschijnen van je boek in alle kranten staan is een mooie recensie op zich en de allerbeste promo, ook als het aantal sterren tegenvalt, lieve Lize. Veel schrijvers zouden daar van dromen. Maak je niet te druk om wat anderen zeggen… ik kijk in ieder geval uit naar je nieuwe meesterwerk…