Dit weekend zou de slogan nog ‘de boekhandelaar staat voor je klaar’ worden, maar na nog twee brainstormsessies kreeg de volgende slogan de voorkeur: ‘De boekhandel is dicht, maar voor jou zijn we open!’ De tekst om kopers over te halen om hun boeken online bij de lokale boekhandel te kopen is als volgt:

De boekhandels zijn door corona tijdelijk gesloten. Maar binnen staat jouw boekverkoper te trappelen om fantastische boeken thuis te bezorgen. Boeken waarmee je jezelf of een ander, jong en oud, een groot plezier doet. Dus koop nú een boek. En zorg dat je favoriete winkel ook ná de lockdown nog bestaat! Kijk snel op de website van je boekhandel, mail of bel en bestel vandaag nog!

Namens alle boekverkopers, schrijvers, vertalers en uitgevers: bedankt!

Een merkwaardige tekst. Vooral over die boekverkoper die binnen staat te trappelen om boeken thuis te bezorgen. Dan moet hij toch echt naar buiten. Gelukkig leveren de bijgaande foto’s het bewijs dat boekhandelaars niet alleen binnen staan te trappelen.

De CPNB startte de actie samen met enkele andere organisaties na bijna een jaar coronaellende voor de boekhandel. CPNB zet meteen het onlangs opgekochte lezersplatform Hebban in om de boodschap over te brengen en hoopt dat mensen hun profielfoto’s op sociale media vervangen door een ‘ik steun mijn boekhandel’-badge.