Het Wad, d’Olle Grieze (vrij vertaald De oude Grijze, daar wordt de Martinitoren mee bedoeld), Noar hoes (vrij vertaald Naar huis), Museumspoorlijn STAR, Noorderzon, De Drie Gezusters, Westerwolde, Hongerige Wolf, Hangende Keukens, Oldehove, Holwerd aan Zee, Thús (vrij vertaald Thuis), Oerol, Reaklif (vrij vertaald Op Roalkeldais), Alvestêdetocht (vrij vertaald Elfstedentocht), Zwarte Haan, De Slachte (vrij vertaald De Paardenslachter), Snitser Mar (vrij vertaald Sneetje Makreel). Dat zijn de gruwelijk lelijke namen die Arriva in aan de nieuwe treinen geeft die in het noorden zullen rijden.

Nu zijn de namen nog vernoemd naar politici, sporters en bekende figuren uit de noordelijke provincies. Zo kun je zomaar in Marianne Timmer zitten of in Jan Pelleboer.

Arriva had ook veel treinen naar schrijvers genoemd. Zo is er een trein naar Gerrit Krol vernoemd, naar M. Vasalis, Piet Paaltjens, Fedde Schurer en Belcampo. Het was een prachtige manier om cultuur levend te houden.

Vorig jaar pleitte Jean Pierre Rawie er nog voor om een trein naar Driek van Wissen te vernoemen.

Het mocht niet baten. Binnenkort kunnen we wel met de De Drie Gezusters-trein naar Groningen. Ze zullen wel geen rode wijn schenken.