Een onbekend maar substantieel bedrag heeft Bol.com onlangs gedoneerd aan de CPNB. De CPNB zit financieel al wat langer in zwaar weer en moest vorig jaar van een riant grachtenpand verhuizen naar een locatie boven een garage. Na de verkwistende jaren onder boekenclown Eppo van Nispen moet de nieuwe directeur Eveline Aendekerk de hand op de knip houden, al kon de organisatie onlangs wel het propagandakanaal Hebban overnemen.

Annet Scheermeijer, directeur boeken bij Bol.com tevens penningmeester is bij de CPNB, dat scheelt een slok op een borrel. Het verklaart ook de gretigheid van CPNB-woordvoerder Job Jan Altena onlangs om tijdens de steunactie voor de fysieke boekhandel nadrukkelijk te verklaren dat de CPNB niets tegen Bol.com had.

In de Facebookgroep voor boekhandelaren werd schamper gereageerd op de steunactie van Bol.com. Ook Roeland Dobbelaer van Bazarow heeft zo zijn bedenkingen blijkt uit zijn column in het online Bazarow Magazine.

Het is toch alsof je eerst een meer vol gif gooit en dan gaat meehelpen om de laatste nog levende vissen te redden, omdat je je eindelijk realiseert dat vis toch wel lekker is.

Lees zijn hele column hier.

(foto via Flickr Commons)