Het Boekenweekgeschenk is vanaf vandaag verkrijgbaar, want de Boekenweek is vandaag begonnen. Hop naar de lokale boekhandel dus. In haar column voor de Volkskrant zet boekenchef Wilma de Rek een paar voorzichtige vraagtekens bij deze late Boekenweek. Niet iedereen is er namelijk van op de hoogte. Blijkbaar ook columnist en auteur Bert Wagendorp (collega en man van Wilma de Rek) niet:

De professor in de neerlandistiek die ik er deze week naar vroeg, reageerde al net zo verbaasd als de schrijver die ik op mijn eigen balkonnetje tegenkwam: ‘Hûh? Boekenweek??’ Als zij het al niet weten, wie dan wel? De Boekenweek lijkt een beetje op een feestje waarvoor de slingers te vroeg zijn opgehangen: op het moment dat de jarige uit de taart springt, hangt de boel er slapjes bij.

Lees het hele stuk van Wilma de Rek hier.