Van Michelle van Dijk kwam onlangs de roman Witter dan sneeuw uit over een jonge vrouw die zich losmaakt uit een strenggelovig milieu. Je zou haar dus ook tot de female rebels in de literatuur kunnen rekenen. Van Dijk staat ook voor de klas en wil voor de bovenbouw een rijtje boeken van schrijfsters hebben die allemaal onder #femalerebel vallen. In de besloten Facebookgroep voor leraren Nederlands kunnen docenten stemmen. De top 10 tot nu toe is:

1 Lize Spit – Het smelt 96 stemmen
2 Marieke Lucas Rijneveld – De avond is ongemak 72 stemmen
3 Simone Atangana Bekono – Confrontaties 47 stemmen
4 Griet Op de Beeck – Kom hier dat ik u kus 37 stemmen
5 Cynthia McLeod – Hoe duur was de suiker? 34 stemmen
6 Karin Amatmoekrim – Het gym 28 stemmen
7 Franca Treur – Dorsvloer vol confetti 25 stemmen
8 Connie Palmen – De vriendschap 25 stemmen
9 Renate Dorrestein – Het hemelse gerecht 24 stemmen
10 Bregje Hofstede – Drift 24 stemmen

Michelle van Dijk signeert haar eigen roman morgen bij boekhandel Donner en komende zondag gaat ze in boekhandel Bosch en De Jong in gesprek over het thema female rebel. Op haar instagramaccount verzamelt Van Dijk meer female rebels.