Wie nog een slordige anderhalf miljoen op de bank heeft staan en in Haren wil komen wonen, kan een bod doen op de Villa Lindenhof. Het huis wordt op Funda omschreven als een markant huis:

[…] gebouwd in 1931 onder architectuur van J. Kuiler en L. Drewes en heeft de status van een Rijksmonument. De rietgedekte Villa is opgetrokken in een stijl verwant aan de Amsterdamse School en de Gooise Landhuisstijl en is in de jaren ’70 enigszins qua indeling gewijzigd.
De ligging is heerlijk centraal nabij de gezellige dorpskom van Haren, hierdoor zijn alle voorzieningen maar ook uitvalswegen binnen handbereik. Doordat de achterzijde is gesitueerd op het Juliana Park is het gevoel van privacy en het vrijheidsgevoel maximaal aanwezig. Fraai omliggend groen versterkt het lommerrijke gevoel van de plek en het huis.

De huidige eigenaren hebben met veel zorg en liefde de afgelopen 47 jaar voor de “Lindenhof” gezorgd. Natuurlijk heeft de tijd deels stil gestaan en kan een nieuwe bewoner met zijn/haar visie de Villa weer een generatie verder brengen!

Zorgvuldig wordt de naam van de bekendste bewoner van dit pand uit de advertentie geweerd: Willem Frederik Hermans woon hier nadat hij uit de binnenstad van Groningen was verhuisd.

In 2007 kwam er nog een verslaggever van Trouw over de vloer om nog te speuren naar sporen van de schrijver, maar komt van een koude kermis thuis:

In dit huis is alles verwoest wat met de auteur te maken had. Er is voor de bezoeker niets meer te dromen.

Wie zelf even wil kijken, kan in ieder geval hier klikken voor wat foto’s.