Ze staat vandaag niet alleen in de lokale krant Het Parool met een column, maar Lale Gül schrijft tijdelijk ook een column voor het AD ter vervanging van Saskia Noort.

De eerste column in het AD is een loflies op André Hazes als belichaming van de Nederlandse identiteit.

Ook ik heb zijn Ik leef mijn eigen leven grijsgedraaid, omdat het een ode is aan het individualisme, de vrijheid en tolerantie. Nederlandser dan die drie waarden wordt het niet. Ik stel daarom voor dat we een Canon van Nederlandse muziek maken en dit lied daarin opnemen.

Het eerste boek van Gül heette Ik ga leven.

Voor Het Parool is het de bedoeling van Gül ‘om onvoorspelbaar en origineel te zijn en het vooral over onderbelichte onderwerpen te hebben met mijn eigen invalshoek, die toch wel vaak afwijkend is.’ Bij het AD begint ze met de zin: ‘Sommige waarheden zijn in steen gebeiteld’ en is de insteek waarschijnlijk het omgekeerde.

Elke zaterdag twee keer Lale Gül dus.