Vuurland is een in november 2021 gestarte broedplaats die ruimte biedt aan nieuwe literaire projecten van jonge auteurs.

Vuurland maakt geen onderscheid tussen ‘volwassen’ literatuur en kinderliteratuur en bevat interviews, verhalen, besprekingen, columns, poëzie, et cetera.

Vuurland streeft naar diversiteit op elk vlak: in literair opzicht, maar ook wat betreft kleur, seksualiteit en gender.

Met deze drie quotes introduceert de nieuwe site Vuurland zich. De onafhankelijke, maar door Singel Uitgeverijen ondersteunde site is gisteren van start gegaan. Edward van de Vendel is een van de drijvende krachten achter de site.

In persbericht wordt uitgelegd wat we kunnen verwachten:

Wisselende rubrieken
Vuurland is een broedplaats voor schrijfprojecten waar op traditionele platforms niet altijd plek voor is. In series van ongeveer tien afleveringen hebben auteurs de ruimte om hun idee volledig uit te werken. Het zijn reeksen van verhalen en gedichten, maar ook essays, interviews of nog andere genres. Deze wisselrubrieken vormen het hart van de website.

Vaste rubrieken
Vuurland heeft ook enkele vaste rubrieken. Een paar jonge auteurs schrijven een halfjaar lang onder begeleiding korte teksten in Vuurland Talent. In de rubriek Vuurland Leest staat elke maand een ander boek centraal, van kinderliteratuur tot poëzie, waarbij deelnemers hun leeservaring delen. Café Vuurland is de plek voor video- en audiobijdragen; de eerste is een interview met de Zuid-Koreaanse schrijver Sang Young Park en zijn vertaler Mattho Mandersloot.