De Collectieve Propaganda van het Nederlandstalige boek heeft voor de Kinderboekenweek van volgend jaar nieuws:

Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire De waanzinnige boomhut-reeks, maken als eerste buitenlandse auteur en illustrator het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek. Edward van de Vendel, die de boeken van Griffiths en Denton vertaalde, zal deze taak ook voor het Kinderboekenweekgeschenk op zich nemen. Illustrator Marije Tolman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen! en vindt plaats van 5 t/m 16 oktober.

De keuze voor de Australische schrijvers valt niet helemaal goed bij de Nederlandse collega’s:

(foto: © Maikel Thijssen, bij het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn)