Lisa Weeda wordt de opvolger van Joost Oomen als het literair talent van het jaar, volgens de Volkskrant. De krant meldt dat ze 56 punten van de jury heeft gekregen en ze mocht samen met Leonieke Baerwaldt (Querido) en Sholeh Rezazadeh (Ambo|Anthos), die respectievelijk tweede en derde werden op een soort modefoto. Zo draagt het literair talent een broek met tijgerprint: Philosophy di Lorenzo Serafini via Zalando en een wit hemd: Facon Jacmin. In het bijgaande interview gaat het voor een groot deel over haar debuutroman Aleksandra (De Bezige Bij), die wij zojuist in de Tzumcast besproken hebben met een gelijkluidende conclusie dat we hier inderdaad met een talent te maken hebben.

De jury (iedereen mocht drie mensen uitkiezen, nummer 1 krijgt 3 punten, de nummer 2 2 en de nummer 3 1) bestond uit:
André Stikkers (boekhandelaar bij Adr. Heinen), Bram Kleiweg (Singel Uitgeverijen), Bregje Hofstede (auteur, Das Mag), Daniël van der Meer (Das Mag), Dirk Leyman (journalist De Morgen), Erwin de Vries (boekhandelaar bij Godert Walter), Esther Hendriks (De Arbeiderspers), Eva Cossee (Cossee), Evelijn de Jong (boekhandelaar bij Dominicanen), Feline Streekstra (Podium), Frits van der Meij (De Geus), Gaia Cerpac (redacteur Querido), Grietje Braaksma (boekhandelaar bij Broese), Hans Bouman (journalist bij de Volkskrant), Job Lisman (Prometheus), Joost de Vries (journalist bij De Groene Amsterdammer), Josje Kraamer (Querido), Katrijn van Hauwermeiren (De Bezige Bij), Laurens Ubbink (Ambo|Anthos), Lisanne Mathijssen (HarperCollins), Lolies van Grunsven, Marijn Hogenkamp (Atlas Contact), Marja Pruis (journalist bij De Groene Amsterdammer), Marjolijn de Cocq (journalist bij Het Parool), Marjolijn van Heemstra (auteur, Das Mag), Marscha Holman (Das Mag), Maya Shamir (SLAA), Merijn de Boer (auteur, Querido), Merijn Hollestelle (De Bezige Bij), Michel Behre (Crossing Border Festival), Mizzi van der Pluijm (Pluim), Niqué van den Tillaart (Singel Uitgeverijen), Patricia de Groot (Querido), Sam de Wilde (journalist bij De Standaard), Sander Knol (Xander), Sanne Broeders (?), Sholeh Rezazadeh (auteur, Ambo|Anthos), Susan Nortier (Singel Uitgeverijen), Suzanne Holtzer (De Bezige Bij), Theo Hakkert (journalist bij Tubantia), Thomas de Veen (journalist bij NRC Handelsblad), Thomas Heerma van Voss (auteur, Das Mag), Thomas Möhlmann (dichter, Prometheus), Thomas van den Bergh (journalist HP/De Tijd), Vincent Schmitz (Querido), Vincent van de Vrede (uitgever Stip Media), Willem Bisseling (handelaar in schrijfproducten), Willemijn Lindhout (zelfstandig redacteur).