Goed nieuws op deze paarse vrijdag, want de makers achter het prachtige boek Gloei, dat dit jaar werd uitverkoren tot het Regenboogboek van het jaar, beginnen een podcast. De eerste gasten zijn ook al bekend.

Vanaf vrijdag 10 december – Paarse Vrijdag – presenteren Uitgeverij Querido, Edward van de Vendel (hij/hem, presentatie) en Zeno Kapitein (hij/hem, productie) Gloei, de podcast. Tien persoonlijke gesprekken met inspirerende gasten over dat wat er gloeit in hun leven. De podcastreeks is te beluisteren via alle podcastapps en www.gloeipodcast.nl.

Van boek naar podcast
Na het uitbrengen van het succesvolle jongeren-interviewboek Gloei (Querido, 2020, Regenboogboek van het jaar, Zilveren Griffel en Penseel), wilden de makers meer gesprekken houden met bijzondere mensen uit het hele LHBTQIA+-spectrum, dit keer als podcast – nu met gasten van diverse leeftijdsgroepen. Uitgeverij Querido maakt deze podcast mede mogelijk.

Portretten en gedichten
Tekenaar Floor de Goede (Flo, hij/hem) maakt van elke geïnterviewde een portret (zie hierboven). Na elk gesprek horen we een op de gast geïnspireerd nieuw gedicht door een jonge schrijver.

Gasten

Op vrijdag 10 december komen de eerste twee afleveringen online op alle podcast-apps en op www.gloeipodcast.nl.

Aflevering 1: Jens Geerts, presentatrice OUT TV(zij/haar).
Aflevering 2: Astrid Nijgh, zangeres (zij/haar).
Aflevering 3: Xillan Macrooy, singer-songwriter (hij/hem, online woensdag 15 december).
Aflevering 4: Tim Sastrowiardjo, wushu-sporter (hij/hem, online woensdag 22 december).
De gasten van aflevering 5 t/m 10 worden later aangekondigd.