Niet de stadsschouwburg aan het Leidseplein in Amsterdam maar nachtclub Escape is dit jaar de locatie voor het zeventigste Boekenbal. Dat heeft de CPNB vandaag laten weten in een persbericht.

Doordat de organisator van de Boekenweek de feestweek vanwege corona ook dit jaar heeft verplaatst, moest ook het Boekenbal, de traditionele opening van de Boekenweek, worden uitgesteld. De schouwburg was op 8 april, de avond van het Boekenbal, niet meer beschikbaar. Daarom wordt nu eenmalig uitgeweken naar Escape.

De organisatie is vol vertrouwen over de nieuwe locatie, aldus het persbericht: ‘de CPNB [is] heel blij met de alternatieve locatie, die de mogelijkheid geeft een uniek feest te organiseren voor het gehele boekenvak.’

Ook in het verleden werd soms uitgeweken naar een andere locatie, in 2017 voor het laatst toen het Boekenbal in Paradiso plaatsvond.

Ook wordt dit jaar stilgestaan bij de oorlog in Oekraïne:

De CPNB sluit de ogen niet voor wat er zich buiten onze grenzen afspeelt. Daarom doneert zij namens het collectieve boekenvak € 5 per Boekenbalbezoeker aan Giro555 voor Oekraïne.

De Boekenweek vindt plaats van 9 tot en met 18 april.