In de brief die naar alle bibliotheken ging stond ‘​Hier vind je een voorbeeld van de vernieuwde aanschafinformatie.’ En als je op de link klikte dan kwam je op een pdf terecht met allemaal voorbeelden van de nieuwe aanschafinformatie. Dat die voorbeelden na drie-en-een-half jaar voorbereiding, zoals directeur Nina Naninni vanmorgen nog zo trots verkondigde bij De Taalstaat, nog steeds niet helemaal in orde waren en waarschijnlijk uit angst dat er nog meer stupiditeiten in voorkwamen dan wij ontdekten, heeft NBD Biblion een nieuwe pdf geüpload met SPECIMEN door de voorbeelden en nog een extra post-it met de tekst ‘Voorbeelden zijn ter illustratie. Het is niet de letterlijke aanschafinformatie die de bibliotheken binnenkort ontvangen.’

Wie de voorbeelden – die dus niet echt voorbeelden zijn – wil zien met de tekst SPECIMEN erdoorheen, klikke hier. Wie liever de oude link wil volgens, want die zijn ze tot nu toe vergeten weg te halen, klikke hier.

Het gaat wel lekker met de communicatie deze week.