De bestorming van de Nederlandse literatuur in de Bestseller60 tijdens de Boekenweek blijkt van tijdelijke duur. Nu de Boekenweek voorbij is, verdwijnen ook allerlei titels uit de bestsellerlijst.

De kapperszoon van Gerbrand Bakker is alweer verdwenen, evenals De draaischijf van Tom Lanoye, al het werk van Boekenweekauteur Ilja Leonard Pfeijffer is weg (La Superba, Grand Hotel Europa en de bloemlezing met zijn poëzie, Van de eerste tot de laatste liefde), ook de debuutroman Soms sneeuwt het in april van Janneke Siebelink is niet meer terug te vinden. Net als Phoenix van Bert Wagendorp, ook Marieke Lucas Rijneveld staat met zijn dichtbundel Komijnsplitsers niet meer in de Bestseller60.

De romans die nog wel in de bestsellerlijst staan, zakken allemaal. Lisa Weeda valt deze week uit de top tien met haar debuutroman Aleksandra (nu plek elf), Pieter Waterdrinker
zakt met Biecht aan mijn vrouw naar plaats dertien, Splinter Chabot zakt met als de Hemel genoeg ruimte heeft naar plek vijftien, Lale Gül zakt met haar debuutroman Ik ga leven naar plaats 25, Annejet van der Zijl zakt met Fortuna’s kinderen naar plek 33 en Philip Huff zakt met Wat je van bloed weet naar plaats 36.

Het Boekenweekessay van Marieke Lucas Rijneveld (Het warmtefort) staat nog wel altijd op de eerste plek.