Bazarow heeft geprobeerd om een tegenwicht te bieden tegen spelers als Bol en Amazon, maar vandaag werd duidelijk dat ook Bazarow het niet redt. De naam Bazarow blijft wel bestaan, de site met de wat hybride naam De Leesclub van Alles zal doorgaan onder de naam Bazarow. In 2019 nam Bazarow de verkoopsite Bookaroo, door Das Mag in de markt gezet, over.

Tzum werkte met Bazarow samen voor de verkoop van boeken.

Hieronder het persbericht van Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur en initiatiefnemer Bazarow.com:

Beste klant van Bazarow,

Vandaag stopt Bazarow als boekenverkoopsite. Met Bazarow wilden we een site worden waar mensen boeken konden bestellen die dan uitgeleverd zouden worden door de fysieke boekhandel in hun woonplaats. Dat hebben we technisch niet voor elkaar gekregen. Het doel was om zo de opmars van de grote internetboekhandels tegengaan. Helaas dus. We kunnen het niet verantwoorden iedereen nog langer te laten wachten. Dat is slecht voor onze geloofwaardigheid en zo zouden we een concurrent van de fysieke boekhandel worden en dat was natuurlijk nooit de bedoeling.

Maar Bazarow houdt niet op te bestaan. Momenteel wordt er hard gewerkt om de site met een deels aangepaste vormgeving en nieuwe inhoud door te starten. Bazarow wordt samengevoegd met recensiesite De Leesclub van Alles. De 16.000 artikelen, interviews, nieuwsberichten en recensies blijven behouden en ook de urls van deze artikelen. De naam De Leesclub van Alles verdwijnt op termijn. De nieuwe site wordt op 1 juni gelanceerd.

Het goede nieuws is dat we dus wel doorgaan met ons recensieplatform. Er zijn meer dan honderd mensen die artikelen schrijven voor De Leesclub van Alles, en met 16.000 artikelen behoren we tot de grootste boekensite in het Nederlandse taalgebied. Ook ons bereik is niet meer te negeren. Uniek is dat we naast literatuur ook sterk zijn in populaire fictie én serieuze non-fictie. Ik heb ervoor gekozen om door te gaan onder naam Bazarow. Dat is een mooie literaire naam, kort en krachtig. En Bazarow, de opstandige student uit de roman Vaders en zonen van Toergenjew is een van mijn literaire jeugdhelden. De naam De Leesclub van Alles was verwarrend. We zijn natuurlijk geen leesclub in ware zin des woords.

Ook het tweewekelijkse Bazarow Magazine blijft, net als de dagelijkse wekelijkse themabrieven (Filosofie&Religie, Kinder&Jeugdboeken, Kunst&Cultuur, Geschiedenis&Archeologie, Young Adult etc.) waarin lezers op de hoogte worden gehouden van de laatste boeken van het genre waar ze graag over lezen.

Vanaf 16:00u vanmiddag is het niet langer meer mogelijk om boeken via Bazarow.com te bestellen. De klantenservice blijft nog een maand bereikbaar zodat alle lopende bestellingen netjes worden afgehandeld.

We willen je hartelijk danken voor je betrokkenheid en steun bij Bazarow. Het was een mooi avontuur, maar niet alles lukt altijd. Blijf vooral bij de fysieke boekhandels bestellen. Steeds meer boekhandels hebben een goede website. Laat Bol vooral links liggen en investeer in het boekenvak.

Mogelijk pakken we in de toekomst de draad weer op. Dan melden we ons weer bij je. Tot die tijd, tot ziens en alle goeds.