Campert Compact, het dundrukdeel van uitgeverij Van Oorschot waarin een keuze uit de gedichten, verhalen, columns en autobiografische teksten van Remco Campert zijn verzameld, komt deze week binnen in de Bestseller60, op plek veertien.

De dichter, schrijver en columnist overleed op 4 juli, hij werd 92 jaar. Het dundrukdeel, dat in 2016 verscheen, is het enige werk van Campert dat deze week in de bestsellerlijst verschijnt.

Verder valt er weinig oorspronkelijk Nederlandstalige literatuur te ontdekken in de Bestseller60. Lale Gül staat met haar debuutroman Ik ga leven nog steeds in de lijst, deze week op plek 33. Wormmaan van Mariken Heitman zet langzaam de daling in, deze week zakt de Libris-winnaar naar plek 44. Lisa Weeda staat letterlijk op de rand van de bestsellerlijst, Aleksandra staat deze week op plek 60.