Özcan Akyol heeft nogal opmerkelijke uitspraken gedaan in het blad Linda over kinderen die bezig zijn met een transitie. Zo zegt hij: ‘De zoon van een collega van Anna zit in een klas waar acht jongens en meisjes in transitie zijn.’ Volkskrantcolumnist Thomas Hogeling vroeg even door.

Op Facebook reageerde schrijver Micha Meinderts wat scherper:

Dude, nee. Zelfs al zou hij gelijk hebben, misschien ‘werden’ mensen wel goth omdat een transitie buiten hun bereik lag.
Dit is echt gevaarlijk. Er is geen trend. Het is niet ‘besmettelijk’. Er is gewoon meer kennis. Daarnaast zijn de wachtlijsten voor transzorg langer dan twee jaar, dus die genderbevestigende operaties laten nog wel even op zich wachten (jaar of vijf).
Informeer je voordat je je bek opentrekt en TERF-retoriek gaat herhalen op een landelijk podium.