Anjet Daanje kwam uit haar kluizenaarshol en sprak met Ruth Joos in het ‘verre Groningen’ op de Zuiderbegraafplaats over Het lied van ooievaar en dromedaris. Jaap Robben geraakte vanuit Duitsland wel in de studio om te vertellen over zijn nieuwste roman Schemerleven. Mariken Heitman onthulde de geheimen van een moestuin. Marion Bloem vertelde over het boekenclubboek van de maand Een meisje van honderd. Het rubriekje waarin een schrijver in het schrijfhok een stukje moest tikken is vervangen door een rubriekje waarin een schrijver een boekje moet meenemen voor het leeshok en er ook weer een boekje mag uithalen. Joost Oomen nam het duurste boek mee: het verzameld werk van Jan Arends.

Kortom: Brommer op zee is weer begonnen en behaalde 153.000 kijkers, wat voor de start van een seizoen vrij goed is. Of zoals ze in het verre Groningen zeggen: ’t kon minder.

Vroeger kon je de uitzending nog weleens embedden, maar nu moet je echt naar NPO Start om alles terug te zien.