Uitgeverij Pluim maakt bekend dat Lodewijk Verduin de biografie van Nanne Tepper (1962-2012) gaat schrijven. Tepper brak in 1995 meteen door met zijn debuutroman De eeuwige jachtvelden, dat werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Het was een succes dat hij in de boeken erna niet meer kon overtreffen.

In 2016 verscheen het door Nick ter Wal samengestelde brievenboek De kunst is mijn slagveld en dit jaar verscheen een verzameling van zijn columns voor het Nieuwsblad van het Noorden: Van de kansel (onder redactie van Louis van Kelckhoven en Herman Sandman).

Lodewijk Verduin publiceerde eerder Eenzaamheid in eindeloos meervoud over het werk van Jeroen Brouwers.

Niet alleen schreef Nanne Tepper enkele unieke romans, die decennia na verschijnen nog altijd nieuwe lezers weten te vinden, hij was ook een geweldige briefschrijver, een bevlogen muziekrecensent en een gepassioneerd pleitbezorger voor de Amerikaanse literatuur.
In een biografie kunnen alle kanten van zijn schrijverschap en zijn persoonlijkheid voor het eerst worden samengebracht, en ik beschouw het als een eer om die taak op me te mogen nemen.

In 2014 wierp Igor Wijnker zich nog op als de biograaf van Tepper, maar dat project kwam niet van de grond.