Op de achterpagina van de Volkskrant, Dag in dag uit, staat de rubriek ‘Een bericht uit het transitieteam‘ geschreven door Micha Wertheim. Deze week mist Wertheim het programma DWDD om te praten over wat er achter de schermen bij DWDD gebeurde. In één moeite door herinnert Wertheim de Volkskrant ook aan de periode dat Van Nieuwkerk een boekenrubriek had.

Toch blijft het jammer dat deze krant is gestopt met de grote stukken die DWDD-presentator Matthijs tot voor kort in de boekenbijlage over zichzelf schreef. Die pagina, die wekelijks voor de ene helft bestond uit een afbeelding van Matthijs en voor de andere helft uit herinneringen die Matthijs ophaalde aan zijn tijd bij DWDD, toonde als geen ander aan dat ook krantenredacties diep van binnen DWDD willen zijn.

We waren erg gehecht aan die rubriek waarin hij bijvoorbeeld een aardappelkookboek besprak, of een boek van zo’n lange inleiding voorzag dat we over de inhoud niets te weten kwamen, 5 bladzijden las van Herman Brusselmans, in extase raakte van Maarten Biesheuvel, Heleen van Royen ophemelde, meer dan de helft van zijn rubriek gebruikte voor een ‘persoonlijk voetnootje‘, zijn lijstje favoriete komieken besprak, het nieuwe boek van Nick Hornby behandelde onder de titel ‘Nick en ik‘ en veruit de mooiste: zijn eigen quote besprak op een boek van Robert Harris.