Van 9 tot en met 21 april 2011 vindt de allereerste editie plaats van City2Cities: internationale literatuurdagen Utrecht, een nieuw literatuurfestival. Het festival heeft tot doel Utrecht, één van de oudste steden van Nederland en met een lange literaire traditie, op culturele wijze samen te brengen met twee andere (Europese) steden.

In 2011 zijn dat Edinburgh – de stad van Dr. Jekkyl & Mr. Hyde, Harry Potter en Peter Pan – en Stockholm, de stad van Pippi Langkous, August Strindberg en Henning Mankell. Alle facetten van het literaire leven in de beide steden komen aan bod. Ook zal City2Cities grote internationale auteurs naar Utrecht gaan halen.

Tijdens de culturele zondag op 9 januari licht City2Cities een tipje van de sluier op met een bonte parade van Pippi’s, Peter Pans, Harry’s en Nijntjes door de stad en de officiële lancering door stadsdichter Ingmar Heytze, City2Cities-voorzitter Rudi Wester en schrijver Anna Enquist in De Winkel van Sinkel.