Nog een dikke week en dan gaat de Boekenweek echt van start. De CPNB heeft in de aanloop daar naartoe alvast een site voor scholieren in de lucht gebracht met lesideeën over de Boekenweek, het thema, biografische rellen en het Boekenweekgeschenk. Er zijn korte on-line lessen met filmpjes en doorklikbare fragmenten en langere lessen die als PDF-file gedownload kunnen worden. Het is voor de eerste keer dat de CPNB in samenwerking met Stichting Lezen deze lessen volledig digitaal aanbiedt.

Nieuw in 2011 is het programma Boekenweek Live! Op woensdag 23 maart om 13.00 uur gaat Arthur Japin in de Openbare Bibliotheek Amsterdam in gesprek met scholieren uit het hele land. Dde uitzending is live te volgen via internet.

Joop Dirksen, Max Verbeek, en Tzum-medewerkers Martijn  Nicolaas en ondergetekende waren verantwoordelijk voor het maken van de lessen.