Op vijftigjarige leeftijd is Clark Accord overleden aan van maag- en darmkanker. Hij stierf in het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam. Maandagavond werd er nog bijeenkomst georganiseerd in de kapel van het ziekenhuis in aanwezigheid van de schrijver van De Koningin van Paramaribo en Bingo. Volgens het verslag in De Volkskrant was het een verwarrende bijeenkomst geweest. ‘Was het nu wel of geen afscheid?’ Zaterdag kreeg Accord nog de Ere-orde van de Gele Ster opgespeld door de ambassadeur van Suriname uit naam van president Bouterse. De verzwakte Accord had aan het einde van de bijeenkomst de mensen nog toegesproken: ‘Tegen de mensen die zich afvragen of ik doodga, wil ik zeggen dat ik nog een lange weg heb te gaan. I’ll gonna fight it en i’ll gonna win!‘ Het mocht niet zo zijn.

Op Facebook staat een fotoreportage van de bijeenkomst door Iwan Bottse.

Accord is geboren in Paramaribo en kwam op 17-jarige leeftijd naar Nederland. Hij werkte eerst als verpleegkundige en als make-up-artiest. In 1999 verscheen zijn debuut De Koningin van Paramaribo dat een groot succes werd. In Nederland werden er meer dan 100.000 exemplaren van verkocht. In zijn laatste roman Bingo gaat hij in op de Surinaamse gemeenschap die met bussen naar grootse bingo-avonden gaan. In de roman kom je steeds meer te weten over ieders individuele drijfveren om zijn heil te vinden boven een kaartje met getallen. Met zijn vijftig jaar behoorde Accord wel tot de jongere generatie Surinaamse schrijvers.