A.F.Th. van der Heijden wint Constantijn Huygens-prijs

A.F.Th. van der Heijden (1951) ontvangt eind januari de Constantijn Huygens-prijs 2011 voor zijn hele oeuvre. Dat werd gisteren bekend gemaakt tijdens een radio-uitzending van Kunststof de Jan Campert Stichting maandag. Vorig jaar won A.L. Snijders deze prijs. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

Erik Spinoy wint Jan Campert-prijs

De Jan Campert-prijs (5.000 euro), die jaarlijks wordt uitgereikt aan een bijzondere dichtbundel, gaat naar Erik Spinoy voor zijn bundel Dode Kamer. Spinoy is met deze bundel ook in de race voor de VSB-poëzieprijs.

Gustaaf Peek wint F. Bordewijk-prijs

Gustaaf Peek krijgt de F. Bordewijk-prijs voor verhalend proza (5.000 euro) voor zijn roman Ik was Amerika. Eerder won hij met dit boek de BNG Literatuurprijs.

Benny Lindelauf wint Nienke van Hichtum-prijs

De tweejaarlijkse Nienke van Hichtum-prijs voor jeugdliteratuur (5.000 euro) gaat naar Benny Lindelauf voor zijn boek De hemel van Heivisj. De schrijver ontving voor dit boek eerder de Woutertje Pieterse Prijs. Een recensie op Tzum.info staat hier.

Stichting Perdu wint G.H. ‘s-Gravesande-prijs

De driejaarlijkse G.H. ‘s-Gravesande-prijs voor bijzondere literaire verdiensten (5.000 euro) gaat naar de Amsterdamse literaire Stichting Perdu. Op het Perdu-blog reageert men zeer verheugd, men ziet ‘de prijs als een stevige steun in de rug in een periode dat experimentele literaire programmering sterk onder druk staat.’