Het Literatuurhuis, dat is de nieuwe naam waaronder De Nacht van de Poëzie, SLAU, Poëziecircus en City2Cities zullen gaan opereren. Ondersteund door de ‘cultureel partner’ de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht. Het Literatuurhuis organiseert jaarlijks 75 evenementen, waaronder het NK Poetry Slam, De Nacht van de Poëzie en het erfgoedfestival Literaire Meesters. Ari Doeser, oud-directeur van de Koninklijke Boekverkopersbond wordt de voorzitter van Het Literatuurhuis en zegt op de site van SLAU (vergetend dat er in Groningen al iets soortgelijks is gebeurd):

We zijn ontzettend trots dat we als eerste stad in het land een eenwording van alle voorname literaire organisaties hebben gerealiseerd. We hebben daarmee een krachtig literatuurhuis gebouwd dat de stormen van de komende jaren zal doorstaan.

Formeel gaat de fusie pas in op 1 januari 2013. Een indrukwekkend rijtje bobo’s zit in het bestuur van Het Literatuurhuis. De site van de SLAU:

Dhr. Wiljan van den Akker, dichter en decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht, Dhr.Jos Lemaier, bedrijfsadviseur, Dhr. Willem Stolwijk, beeldend kunstenaar en voormalig president-directeur van Interpay, Mw. Geneviève Waldmann, directeur van uitgeverij Luitingh-Sijthoff en Mw. Rudi Wester, auteur en voormalig directeur van het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds. Michaël Stoker, de huidige zakelijk leider van SLAU en promovendus aan de Universiteit Utrecht is de beoogd directeur.