Slecht nieuws op de site van Boekblad (alleen toegankelijk voor abonnees) over twee uitgeverijen. Uitgeverij Lemmens is failliet. De uitgeverij is genoemd naar oprichter Ivo Lemmens, maar de zaak had hij vorig jaar overgedaan aan Godert Koolen. Al vanaf het begin waren er slechte berichten over deze uitgeverij (zie deze topic op de website Schrijven). Redactionele begeleiding ontbrak meestal geheel voordat de boeken op de markt kwamen. De landelijke doorbraak van Arie Willems laat dan ook nog even op zich wachten.

Bij uitgeverij Compaan is het nieuws iets positiever omdat Yarka Zweers de uitgeverij overneemt van Henk Muurlink, die vanwege zijn gezondheid een stapje terug moest doen. Tegenover Maarten Dessing van Boekblad laat Zweers weten vooral iets te zien in de kinder- en jeugdtitels van Compaan. Of dat een slecht teken is voor de schrijvers voor een ouder publiek zoals Flip Willemsen, Pim Wiersinga en Carla Bogaards is onbekend. Vooralsnog wil Zweers niets veranderen aan het concept van Compaan.