Op de Contrabas stond vanochtend al een bericht dat aanleiding gaf tot vragen: de homepage van Marjolijn Februari verwees nu naar Maxim Februari. In NRC Handelsblad van vanmiddag staat een interview met Maxim Februari.

Niet langer Marjolijn Februari, maar Maxim. „Want dit voorjaar ben ik begonnen met het gebruik van mannelijke hormonen om lichamelijk te transformeren en vanaf nu verder te leven als man”, mailde hij de hoofdredactie van deze krant vrijdag.

Uit het interview blijkt dat de stap om man te worden een levensnoodzaak was:

Als ik deze stap niet had gezet, was ik er waarschijnlijk helemaal mee gestopt.

Ook in zijn column in NRC Handelsblad gaat Februari in op deze persoonlijke zaak.

Genoeg getheoretiseerd! Een aantal decennia heb ik nu rondgelopen met een lichaam dat me zichtbaar niet paste, met alle schaamte, ongemakkelijkheid en stagnatie van dien, en je kunt ook gewoon zeggen dat ik – ik! ik! ik! – er genoeg van heb.

Meer op de website van NRC Handelsblad.