Frankfurter Buchmesse 2012, originally uploaded by coen peppelenbos.

Het meestal zonnig op de donderdag tijdens de Frankfurter Buchmesse. Dit jaar kwam dat goed uit omdat Schwerpunkt Nieuw-Z eeland besloten had om Maori-dansers te laten optreden op het Messeterrein. Maori-dansers zijn de exotische variant van onze klompendansers, maar om de een of andere reden heb ik die halfnaakte variant liever.
Toen ik eraan kwam om foto’s te maken, stopten ze net met dansen en beklom een dichter het podium. Dat zul je altijd zien: wil je een mooi jong lijf fotograferen, dan krijg je een ouwehoer. Wel vertelde hij dat ook de dansers poëtisch waren, omdat ze hele teksten op hun lijf getatoeëerd hadden.
Gelukkig waren ze achter het podium bezig met fotoshoots met omstanders. Ik had fijn oogcontact met een van hen. Op de foto zie je rechts een man staan die op zijn linkerzij een hele tekst heeft staan.

Altijd wat te lezen in bed.

Nadat de dichter eindelijk, eindelijk klaar was met zijn gedichten vol vuur, aarde, lucht en water, gingen de Maori-dansers weer te keer op het podium. Op de klanken van ‘All the single ladies.’