Vanaf 1 januari wordt Elik Lettinga uitgever bij Nijgh & Van Ditmar. Ze volgt Vic van de Reijt op die 25 jaar lang deze taak had en nu ‘editor at large’ wordt en enkele speciale projecten gaat begeleiden.

Lex Jansen neemt samen Peter Nijsen de dagelijkse leiding van De Arbeiderspers over. In het gezamelijke persbericht van De Arbeiderspers en Nijgh & Van Ditmar reageren de directeuren van de concerns waartoe de uitgeverijen behoren aldus:

Paulien Loerts, directeur uitgeverijen Querido, Nijgh, Athenaeum, Leopold, Ploegsma: ‘Met Elik Lettinga halen wij een ervaren en bewezen kundige uitgever in huis, aan wie we met alle vertrouwen het prachtige Nijgh-fonds dat Vic van de Reijt heeft opgebouwd kunnen overdragen.’

Joop Boezeman, directeur De Arbeiderspers | A.W. Bruna Uitgevers: ‘Wij zijn Elik Lettinga zeer erkentelijk voor de wijze waarop zij het uitgeverschap van De Arbeiderspers de afgelopen jaren heeft vormgegeven. Haar overstap naar Nijgh & Van Ditmar komt op een moment dat de fusie met A.W. Bruna goed op de rails staat. We wensen haar alle succes.’