Veel liefde in de voorjaarsfolder van De Bezige Bij. Margriet de Moor komt met een ‘liefdesroman’, Mélodie d’Amour geheten.

Een vrouw en haar man – liefde. Een andere vrouw, een twee, geheime liefde. Liefde van een zoon voor zijn moeder, liefde tussen broer en zus. Verliefdheid als oponthoud voor een man op zijn sterfbed.

And me is de filmeditie van het boek Fremdkörper, een vroege roman van Oscar van den Boogaard, een ‘met ongewone ernst en overgave geschreven liefdesroman’. Yasmine Alles heeft met De onvoltooide ‘Een donkere vertelling over de liefde’ geschreven.

Een universeel liefdesverhaal over verschillen in afkomst, verlangen en uiterste grenzen van overgave.

Daarnaast verschijnt er een vertaling van een roman van Scott Hutchins: Een werkhypothese van de liefde. Marcel Möring komt met ‘een onmogelijke liefde in een wonderschoon landschap’ in East Bergholt. Het broeit daar, op de burelen van De Bezige Bij.

Geen liefde, maar wel een boek van passioneel gebruiker van een medium: Gerrit Komrij was vlak voor zijn dood bezig met een reeks columns over internet, die stukken worden gepubliceerd onder de titel twee punt nul.

Zie de volledige brochure hier.