Wat moet je doen om nog veel mensen naar een literatuurfestival te lokken? Het festival Het Grote Gebeuren was redelijk bezocht, maar op zaterdagavond, met achteraf het leukste programmaonderdeel hadden er meer mensen dan de zestig bezoekers die er nu zaten moeten komen. Ik heb heel veel mensen gemist. De cultuurbobo’s van Groningen bijvoorbeeld, maar ook collega-schrijvers, docenten, studenten Nederlands en leeskringdeelnemers. Het programma was er interessant genoeg voor. Vandaag Marion Bloem tijdens de literaire brunch die een nieuw literair hoofdstuk schreef bij onze koloniale geschiedenis. Dertig man zaten er in de zaal. Een misdadig middagje met Britta Böhler, Rodney Bolt, Lupko Ellen en Rob Zijlstra leverde niet meer dan veertig man op. Literair kanon Cees Nooteboom bracht tachtig tot honderd man op de been, maar dat hadden er veel meer moeten zijn. De grote vraag is dus: waar waren de lezers? Zijn de lezers blasé? Is een gesprek niet voldoende meer om mensen naar een zaal te lokken? Voor de mensen die het gemist hebben: hier enkele foto’s van zondag.

Het Grote Gebeuren : Eva Rovers interviewt Marion Bloem

Het Grote Gebeuren: Mike en Marion Bloem

Het Grote Gebeuren: Rodney Bolt, Britta Böhler en Lupko Ellen

Het Grote Gebeuren: Rob Zijlstra

Het Grote Gebeuren: Cees Nooteboom

Het Grote Gebeuren: Cees Nooteboom en Anton Brand