Nog meer prijzennieuws vandaag: aan Stephan Enter wordt de C.C.S. Croneprijs toegekend, de literatuurprijs van de stad Utrecht. De C.C.S. Croneprijs is een tweejaarlijkse prijs. Uit het persbericht:

De verhalenbundel en drie romans die Stephan Enter tot nu toe publiceerde, geven volgens de jury blijk van een weergaloze stijl en aandacht voor tijdloze thema’s. Zijn werk moet het niet hebben van grootse gebaren en wonderlijke situaties. Enters diepte schuilt in het heel zorgvuldig verwoorden van het alledaagse. Zijn werk vormt een eigenzinnige en oorspronkelijke bijdrage aan de Nederlandse literatuur. Op grond van deze overwegingen draagt de jury Stephan Enter voor als laureaat van de C.C.S. Crone Prijs 2012.

De jury bestond dit jaar uit boekverkoopster Maartje Kroonen (De Literaire Boekhandel), neerlandicus Fabian Stolk (Universiteit Utrecht) en journaliste Iris Pronk (Trouw). Op 23 januari 2013 zal burgemeester Wolfsen de prijs, een oorkonde en tienduizend euro, uitreiken aan de laureaat.

Vorige winnaars waren Manon Uphoff, Ronald Giphart, Arthur Japin, Ingmar Heytze en Guillaume van der Graft.