Benjamin Moser

Opnieuw wordt een sterke vrouw het onderwerp van een biografie van Benjamin Moser. Vandaag werd bekend dat hij een biografie gaat schrijven over Susan Sontag. In 2009 schreef hij een dissertatie over Clarice Lispector, Why This World (zie foto hierboven). De biografie die daaruit voortvloeide was een eclatant succes in Amerika en Zuid-Amerika. Volgens The New York Times zal het nog wel drie á vier jaar duren voordat het boek uit zal komen.

In december stond een interview met Moser en zijn twee Nederlandse partners in Vrij Nederland. Daar was toen al wel duidelijk dat er een nieuwe biografie zat aan te komen.

Ze vertellen over boeken en auteurs die belangrijk voor ze zijn geweest: Giovanni’s Room, De Toverberg, Marguerite Yourcenar, Susan Sontag, Marcus Aurelius en natuurlijk Clarice Lispector. Moser is ook nog bezig met een boek over de Nederlandse schilderkunst en heeft een roman voltooid die eind volgend jaar gepubliceerd gaat worden. En er is sprake van een nieuwe biografie, het onderwerp is wereldberoemd maar nog geheim.

(foto: © Coen Peppelenbos)