Onno Kosters is de winnaar van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Dat is zojuist bekendgemaakt in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Kosters wint 10.000 euro voor zijn gedicht ‘Doe-het-zelf’. Kosters is universitair docent Engelse letterkunde en vertalen. Hij vertaalde werk van Beckett en Eliot. Ook publiceerde hij drie dichtbundels.

De gedichtenwedstrijd is gebaseerd op een formule die in Groot Brittannië en andere landen met succes aandacht heeft gerealiseerd voor bekende dichters en nieuwe talenten. Het gedicht dat de jury het beste vindt, wint. De jury weet niet wie de auteurs zijn. De jury bestond uit Ramsey Nasr (voorzitter), F. Starik, Mirjam van Hengel, Maarten Inghels en Alexander Ribbink.

Vorige week maakte Tzum.info bekend, dat de poëzieprijs volgend jaar een nieuwe naam krijgt: de Gerrit Komrij Prijs. Komrij was een van de initiatiefnemers van de prijs.