In een cryptisch opgesteld zkv rept A.L. Snijders van een ontmoeting op eerste Paasdag met een schrijver en een uitgever.

Over het gesprek zelf kan ik niets mededelen, maar misschien is het wel interessant om te weten dat de schrijver Russisch heeft gestudeerd en de uitgever Italiaans spreekt.

De mogelijke kandidaten onder de schrijvers en uitgevers worden danig gereduceerd als we de volgende cryptische omschrijving erbij nemen:

De schrijver kwam met de trein uit Groningen, de uitgever op zijn zware motorfiets (Moto Guzzi) uit Enschede, terwijl ikzelf met de auto uit Lochem kwam.

De uitgever is nu een eitje: dat moet Paul Abels van AFdH uit Enschede zijn, de vaste uitgever van Snijders. De schrijver uit Groningen die Russisch heeft gestudeerd is wat lastiger. Er zijn twee kandidaten: Jean Pierre Rawie en Erik Harteveld. Beide schrijvers hebben Russisch gestudeerd, beide schrijvers hebben geen rijbewijs. Harteveld ooit op het weblog van Ted van Lieshout:

Het niet-rijden komt voort uit angst om zich te begeven in een dynamisch proces waar men geen controle heeft over alle mogelijke evenementen. Alleen slechte dichters rijden auto. Maar ze komen nog es ergens!

Ik vermoed dat Rawie zich niet in een nieuw project stort en vermoed dat Erik Harteveld, omdat hij al eerder meewerkte aan een boek voor AFdH, nu bezig is met een project voor AFdH. Het is alleen nog de vraag: wat?

(foto Snijders: © Dolf Verlinden, foto Harteveld: © CP)