De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs is dit jaar gegaan naar Niemand in de stad – Philip Huff (De Bezige Bij) (oorspronkelijk Nederlandstalig) en Een weeffout in onze sterren – John Green, vertaling Nan Lenders (Lemniscaat)(vertaalde boeken) en de publieksprijs ging eveneens naar John Green. De winnaars krijgen ieder €15.000. Dat is vanmiddag bekend gemaakt op de Hogeschool voor Journalistiek in Utrecht waar de prijsuitreiking plaatsvond.

De andere genomineerden waren (oorspronkelijk Nederlandstalig): De verjaardagen – Hanneke Hendrix (De Geus); Dorst – Esther Gerritsen (De Geus); Paaz – Myrthe van der Meer (The House of Books); Strak Blauw – Renée van Marissing (Atlas Contact)

(vertaalde boeken): De schoenen van mijn broer – Ali Lewis, vertaling Marjet Schumacher (The House of Books); Herinneringen van een denkbeeldig vriendje – Matthew Dicks, vertaling Ineke van Bronswijk (Moon); Het ware verhaal van het monster Billy Dean – David Almond, vertaling Annelies Jorna (Querido); Mr Gwyn – Alessandro Baricco, vertaling Manon Smits (De Bezige Bij)