In de bibliotheek van Amsterdam, Deventer en Groningen staat er al één, maar vanaf volgende week donderdag is ook Leeuwarden een Roze Kast rijker. In de kast staan boeken en dvd’s met een homoseksueel (en bi- en transseksueel en lesbisch) thema. In februari van dit jaar staat er een Roze Kast in de bibliotheek van Groningen. Tzum vroeg Marc Rupert, coördinator collecties, naar de ervaringen.

Wij zijn in Groningen heel tevreden over het gebruik van de kast. Al na een paar dagen hebben we de collectie moeten aanvullen omdat ie voor twee derde leeg was. Alle collectieonderdelen lopen goed, met de dvd’s en de jeugdboeken als toppers. Het is nog te vroeg voor de statistieken, maar we gaan straks wel op grond van de uitleencijfers minder goed lopende titels vervangen. Daarnaast moeten er veel actuele titels in de kast te vinden zijn. Tot slot, het publiek is enthousiast, wij hebben geen negatieve reacties gehoord.

In Leeuwarden is de Roze Kast een samenwerkinsgproject tussen IHLIA en de bibliotheek. Op donderdag 11 april wordt de kast onthuld.

Vanaf 16.00 uur geeft schrijfster Sabine van den Berg een lezing over haar nieuwste boek Wissel op de tweede verdieping. Daarna wordt op de eerste verdieping de Roze Kast om 17.15 uur officieel geopend. Na afloop is er tot 19.00 uur een hapje en een sapje met muzikale omlijsting van Arjen Dekker die optreed onder de naam Slow Harvest. De toegang is gratis.

Voor meer info over de opening, zie hier.