Jan Glas wint streektaalprijs 2013

Dichter en een van de vaste Tzum-fotografen Jan Glas heeft de Streektaalprijs 2013 van het Dagblad van het Noorden gewonnen. De prijs van 1001 euro ging naar de bundel Dubbel Glas, ale gedichten, de verzamelde Groningse poëzie van Glas in het Gronings. In de bundel staan ook tientallen foto’s van Glas.

De jury sprak lof van het boek, maar kraakte ook een kritische noot over de vormgeving van het boek en over het feit dat het verband tussen de foto’s en de gedichten vaak moeilijk te vinden was (dat klopt, die is er ook niet, op de maker na). Dubbel Glas, ale gedichten verscheen vorig jaar tegelijk met het Nederlandse debuut van Jan Glas: Als was zij mijn vrouw.

In de categorie CD / DVD won het ‘Liedtiesfestival’.

(op de foto juryvoorzitter Harm Evert Waalkens en Jan Glas, © CP)