Vorige week gaf het boekverkoperspanel van de De Wereld Draait Door traditiegetrouw de boekentips van afgelopen maand. Vandaag werd het effect zichtbaar. Het Boek van de Maand (De Wertheims van Silvia Tennenbaum) komt binnen op nummer negen in de Bestseller 60, Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten verovert de veertiende plek en Delphine de Vigan staat met haar roman Niets weerstaat de nacht op plek vijfentwintig. De boeken stonden niet eerder in de Bestseller 60.

Opvallend is dat Joris van Casteren als enige de bestsellerlijst niet heeft gehaald. Boekverkoper Ronnie Terpstra hield een enthousiast verhaal over Het been in de IJssel, maar het mocht niet baten. Tzum-recensent Coen Peppelenbos was ook positief over het boek van Van Casteren:

De Nederlandse regelzucht, maar ook de respectvolle wijze waarop met deze zaak wordt omgegaan, wordt door Van Casteren minutieus in kaart gebracht. Het boek groeit uit tot een psychologisch portret als hij achter de identiteit komt van de eigenaar van het been, de vermiste Duitser Stephan Hensel. (…) Op het eind van Het been in de IJssel is het lugubere nieuws van 2005 niet meer het belangrijkste. Van Casteren heeft weer een compleet mens opgebouwd uit de gegevens die hij had.

Lees hier de volledige recensie.