Op de Elspeet conferentie is de shortlist bekend gemaakt voor de beste boekverkoper van het jaar.

Bart Van Aken van Paard van Troje (Gent / België)

Jose Ferdinandus van Het Leesteken (Purmerend / Noord-Holland)

Veronie Snijder van Boekhandel Kramer (Winterswijk / Gelderland)

Marischka Verbeek van Savannah Bay (Utrecht / Utrecht)

Cor Wiersma van Boekhandel Los (Bussum / Noord-Holland)

Uit deze lijst zal de jury bestaande uit Ivo Victoria en Rob Waumans (auteurs, duo-juryvoorzitter), Daan van der Valk (Winnaar 2012, H. de Vries Boeken in Haarlem), Maaike le Noble (uitgever, Meulenhoff Boekerij), Bertina Schipper (vertegenwoordiger, Ambo Anthos), Paloma Sanchez van Dijck (Voorzitter Elspeet Conferenties) en Vincent Elzinga (Secretaris Albert Hogeveen Bokaal) de winnaar van Albert Hogeveen Bokaal kiezen.