Jan Cremer veilt zijn persoonlijk archief. Een aansteker, ansichtkaarten aan zijn moeder, een telegram en een fles Riesling met een handtekening van Cremer; het zijn een aantal van de duizend documenten, kunstwerken en spullen die Cremer vanaf gisteren laat veilen. Ook de typemachine die Remco Campert beschilderde en aan Cremer gaf (in ruil voor de schilderschoenen van Cremer) is te koop.

Joost Zwagerman schreef een inleiding bij de catalogus: ‘Om die reden is de veiling van al deze Cremer memorabilia meer dan een buitenkansje voor de liefhebbers en bewonderaars: met de openbaarmaking van deze bouwstenen van de mythe die Cremer is, worden we in de gelegenheid gesteld om, hoe bescheiden en minimaal ook, tóch een beetje onderdeel te worden van die mythe.’ Er kan nog 16 dagen worden geboden. Zie meer bij NRC.

0