In februari werd de site Literairedebuten.nl ingelijfd door Thepostonline.nl. Hans Vervoort, stuwende kracht achter de debutensite, gooide de handdoek in de ring omdat hij nagelaten had fotografen medewerking te vragen aan de site en daarop de rekening gepresenteerd kreeg voor het illegaal overnemen van de foto’s. De massa ‘content’ werd met open armen ontvangen door Bert Brussen en de zijnen en ook de lezers waren enthousiast. Zo schreef ‘Ineke’: ‘Als fervent lezer vind ik dit toppie.’

Brussen benadrukte:

ThePostOnline-hoofdredacteur Bert Brussen is overtuigd van een succesvolle samenwerking: “Cultuur is een belangrijk onderdeel van ThePostOnline en door het resenceren [sic] van literaire debuten kunnen wij ook actief bijdragen aan een belangrijk onderdeel van Nederlandse cultuur. Bovendien bereiken debuterende schrijvers nu een groter platform dan voorheen. Nieuwe schrijvers, literatuur en internet, ik vind dat een spannende combinatie en een interessante uitdaging.”

De literaire debuten zijn te bereiken via de tab “literaire debuten” in de menubalk.

Hans Vervoort zou adviseur worden en Theodor Holman ‘literair beheerder’ van de site. Wie nu op de site klikt, ziet echter dat ‘literaire debuten’ verdwenen is uit de menubalk. Er verschijnen mondjesmaat besprekingen op de site en het literaire nieuws wordt niet bijgehouden. Via deze link kom je op in het open graf van Literairedebuten.nl. Het laatste literaire nieuws: het nieuwe boek van Beau van Erven Dorens met een exclusieve voorpublicatie.

Toppie.