Er zijn weer drie BN’ers bereid gevonden om de weddenschap aan te gaan drie boeken te lezen. De Weddenschap doet al een paar jaar een poging om vmbo’ers aan het lezen te krijgen. In de beginjaren was het nog met kinderboeken en plaatjesboeken, maar de lat wordt gelukkig ietsje hoger gelegd de laatste tijd. Zoals elk jaar spreken de BN’ers niet altijd ABN. Mamoun Elyounoussi: ‘Tweede boek die ik heb gekozen (…)’ en ‘Waarom heb ik deze boek gekozen? Vooral ook omdat het zich afspeelt in de jeugdgevangenis. Het gaat over twee vrienden, Omar en Joost volgens mij, die elkaar ontmoeten in de jeugdgevangenis en die uiteindelijk rechtl, recht tegenover elkaar komen te staan omdat ze verliefd worden op dezelfde meisje, Mirjam.’ ‘De laatste boek die ik heb gekozen (…).’

Vanaf 18 september gaat De Weddenschap van start.

Maar wat lezen de BNérs dit jaar?

Pierre ‘lezen is kickûh’ Wind:

* Walter Isaacson – Steve Jobs, de biografie (door Wind een autobiografie genoemd)

* Koen Pijnenburg – Apps maken voor de iPhone

* Herman Koch – Het diner

Mamoun ‘eigenlijk’ Elyounoussi:

* Elise Fontenaille – De jongen die vliegtuigen jatte

* Vrank Post – Bad boys for life!

* Khalid Boudou – Iedereen krijgt klappen

Stacey ‘hysterisch met kleding’ Rookhuizen

* Weldon Owen & Jane Aldridge – Style yourself (‘Zet hem op je lijst voor De Weddenschap, want heel veel tekst staat er niet in.’)

* Do van Ranst / Jan van Hove – Showbizzkiss

* Bram van Montfoort – Een jaar offline