Op 1 oktober moet de vestiging van IHLIA Leeuwarden, beter bekend onder de voormalige naam het Anna Blaman Huis, de deuren sluiten. De medewerkers is onlangs ontslag aangezegd en dat hebben ze in een kort geding aangevochten. Het bestuur van IHLIA (Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief, het vroegere Homodok) in Amsterdam had dat vorig jaar augustus al besloten, maar had het bericht pas in juni meegedeeld aan de medewerkers. Naast deze late aanzegging van het nieuws was er geen sociaal plan en waren de vakbonden ook niet op de hoogte gebracht.

Omrop Fryslân bericht dat de rechter heeft geoordeeld dat de ontslagaanvragen ingetrokken moeten worden. Het IHLIA is gevestigd in de Openbare Bibliotheek van Leeuwarden.

(foto: Truus Boer – medewerker van Ihlia Leeuwarden – ontvangt eerste exemplaar Zacht gezicht aan Zacht gezicht uit handen van Corrie Joosten)