Zaterdag 31 augustus wordt -als het aan het Haags dichtersgilde ligt- voor de dertiende keer het Haagse poëziefestival Poëzie aan de waterkant gepresenteerd. Omdat Poëzie aan de waterkant een gratis festival is, wordt er gezocht naar andere manieren om het festival mogelijk te maken: ‘We willen geen hekken om ons festival of entree heffen maar open staan voor iedereen die poëzie en muziek wil beleven aan de waterkant.’

Op Voordekunst kan worden gedoneerd. Voor iedere donatie krijg je iets terug. Bovendien wordt de donatie door het Haagse Fonds 1818 verdubbeld. Tot nu toe is elf procent van het benodigde bedrag (€ 2.625) gedoneerd.

Het festival staat dit jaar in het teken van De nieuwe kleren van de keizer:

Dichters schrijven naar aanleiding van het thema De nieuwe kleren van de keizer gedichten die als inspiratie dienen voor de ontwerpen van de modemakers. Het eindresultaat van beide kunstvormen is in een catwalk-achtige setting te zien en te horen. De dichters zullen gekleed in de ontwerpen van de modemakers hun performance houden.